اينترنت و سئو
 
نويسندگان
مطالب تصادفی
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
چت باکس
آمار
امروز : 44
دیروز : 38
افراد آنلاین : 2
همه : 12877

اگرچه وردپرس يك سيستم مديريت محتواي قدرتمند است، اما بدون داشتن يك استراتژي منظم براي بكاپ گيري، سايت شما ممكن است در معرض خطر قرار گيرد. در اين مقاله، روش ها و نكات مهم در زمينه بكاپ گيري از سايت وردپرس را بررسي خواهيم كرد.

چرا بكاپ گيري از سايت وردپرس ضروري است؟

  • حملات سايبري: هك شدن سايت وردپرس يكي از خطرات جدي است كه ممكن است منجر به از دست دادن داده ها يا اطلاعات حياتي شود. در بسياري از موارد، هكرها به صورت غيرقانوني وارد سايت مي شوند و اطلاعات حساس مانند پايگاه داده كاربران يا فايل هاي سايت را از بين مي برند.

  • خطاهاي سرور: مشكلات فني سرور مي تواند باعث از بين رفتن فايل ها و پايگاه داده سايت شود. به ويژه در مواقعي كه سرور دچار خرابي سخت افزاري يا نرم افزاري شود، ممكن است بازيابي سريع اطلاعات ضروري باشد.

  • اشتباهات انساني: گاهي اوقات، كاربران به طور اشتباهي فايل ها يا ديتابيس سايت را حذف مي كنند. اين اشتباهات ممكن است شامل حذف عمدي يا سهوي فايل ها يا تنظيمات مهم باشد كه تنها با داشتن يك نسخه پشتيبان قابل بازيابي است.

  • آپديت هاي ناقص: نصب نادرست افزونه ها يا بروزرساني هاي وردپرس ممكن است به مشكلاتي منجر شود كه به از دست رفتن داده ها بيانجامد. بسياري از مواقع پس از آپديت افزونه ها يا هسته وردپرس، سايت دچار مشكلات عملكردي مي شود كه بازگشت به نسخه قبلي پشتيبان، بهترين راه حل است.

روش هاي مختلف بكاپ گيري از وردپرس

بكاپ گيري از وردپرس مي تواند به روش هاي مختلفي انجام شود. در اين بخش، روش هاي دستي و خودكار را بررسي خواهيم كرد. انتخاب روش مناسب بستگي به نياز شما دارد. برخي روش ها ساده تر هستند و برخي ديگر امكان كنترل دقيق تري بر فرآيند بكاپ گيري را به شما مي دهند.

بكاپ گيري از طريق پنل مديريت وردپرس

يكي از ساده ترين روش ها براي بكاپ گيري، استفاده از امكانات داخلي وردپرس است. در وردپرس مي توانيد از ابزارهاي داخلي مانند ابزار صادر كردن (Export) براي گرفتن نسخه پشتيبان از داده هاي سايت استفاده كنيد. اين ابزار به شما امكان مي دهد محتواي سايت (پست ها، صفحات، كامنت ها و ديگر اطلاعات) را دانلود كرده و در قالب فايل XML ذخيره كنيد.

مراحل بكاپ گيري از طريق پنل مديريت وردپرس:

  1. وارد داشبورد وردپرس خود شويد.
  2. از منوي سمت چپ، به بخش ابزارها برويد و گزينه صادر كردن را انتخاب كنيد.
  3. در صفحه باز شده، گزينه تمام محتوا را انتخاب كرده و روي دكمه دانلود فايل صادر شده كليك كنيد.
  4. فايل XML كه حاوي محتواي سايت است، دانلود مي شود و شما مي توانيد آن را براي بازيابي سايت خود در آينده استفاده كنيد.

اين روش به شما اين امكان را مي دهد كه از محتواي سايت بكاپ بگيريد، اما بايد توجه داشته باشيد كه اين ابزار تنها محتواي سايت را پشتيبان گيري مي كند و فايل هاي ديگر مانند تم ها، افزونه ها، تصاوير و پايگاه داده را شامل نمي شود. بنابراين، اين روش به تنهايي براي سايت هاي پيچيده و بزرگ توصيه نمي شود.

بكاپ گيري از طريق افزونه هاي وردپرس

افزونه ها ابزارهاي قدرتمندي هستند كه به راحتي مي توانند فرآيند بكاپ گيري را خودكار كنند. بسياري از افزونه ها به شما اين امكان را مي دهند كه از سايت خود نسخه هاي پشتيبان به طور خودكار تهيه كنيد. افزونه ها مي توانند بكاپ ها را به صورت روزانه، هفتگي يا در فواصل زماني مشخص انجام دهند و فايل هاي شما را در مكان هاي مختلف ذخيره كنند.

برخي از افزونه هاي محبوب بكاپ گيري وردپرس:

  1. UpdraftPlus يكي از بهترين و پرطرفدارترين افزونه ها براي بكاپ گيري است كه قابليت ذخيره سازي پشتيبان ها در فضاي ابري مثل Google Drive يا Dropbox را داراست.
  2. BackupBuddy افزونه اي است كه به شما اين امكان را مي دهد تا نسخه پشتيبان سايت را به صورت خودكار بگيريد و به راحتي آن را بازيابي كنيد.
  3. Duplicator اين افزونه به ويژه براي مهاجرت سايت ها به سرور جديد مناسب است و امكان ايجاد نسخه هاي پشتيبان و بازگرداني سايت را فراهم مي كند.
  4. BackWPup افزونه اي با امكانات متنوع است كه از فايل ها و پايگاه داده سايت شما بكاپ مي گيرد و آن ها را در فضاهاي ابري مختلف ذخيره مي كند.

بكاپ گيري دستي با استفاده از FTP و phpMyAdmin

اگر به دنبال روشي پيشرفته تر و كنترل كامل تري هستيد، مي توانيد از روش دستي استفاده كنيد. در اين روش، شما بايد فايل ها و پايگاه داده وردپرس خود را به طور جداگانه پشتيبان گيري كنيد. اين روش به ويژه براي كساني كه به صورت دقيق مي خواهند هر قسمت از سايت خود را پشتيبان گيري كنند، مناسب است.

بكاپ گيري از فايل هاي سايت با FTP:

  1. از يك نرم افزار FTP مانند FileZilla استفاده كنيد تا به هاست خود متصل شويد.
  2. به دايركتوري اصلي سايت خود برويد (معمولاً public_html).
  3. تمام فايل ها و پوشه هاي موجود را دانلود كنيد.
  4. فايل ها را در يك فولدر محلي ذخيره كنيد.

بكاپ گيري از پايگاه داده با phpMyAdmin:

  1. وارد cPanel هاست خود شويد.
  2. به بخش phpMyAdmin برويد.
  3. پايگاه داده سايت وردپرس خود را انتخاب كنيد.
  4. روي گزينه صادر كردن كليك كنيد.
  5. فرمت SQL را انتخاب كرده و روي اجراي كليك كنيد تا فايل پشتيبان پايگاه داده دانلود شود.

اين روش به شما اين امكان را مي دهد كه كنترل كامل تري بر فرآيند پشتيبان گيري داشته باشيد، اما براي كاربران مبتدي ممكن است پيچيده باشد.

نكات مهم در بكاپ گيري از سايت وردپرس

  1. زمان بندي منظم: بكاپ گيري بايد به صورت منظم و طبق يك برنامه زمان بندي انجام شود. به ويژه بعد از هر تغيير بزرگ مانند نصب افزونه يا تغييرات عمده در محتواي سايت.

  2. ذخيره سازي در چند مكان: بهتر است نسخه هاي پشتيبان را در چندين مكان ذخيره كنيد. مثلاً هم در فضاي ابري و هم در يك هارد اكسترنال. اين كار باعث افزايش امنيت و دسترسي راحت تر به نسخه پشتيبان مي شود.

  3. آزمايش بازيابي: گاهي اوقات ممكن است فايل پشتيبان آسيب ببيند. بنابراين، بهتر است كه فرآيند بازيابي را از پشتيبان ها تست كنيد تا از سالم بودن آن ها مطمئن شويد.

  4. نسخه هاي قديمي: هميشه چندين نسخه از پشتيبان ها را نگه داريد. اين كار به شما امكان مي دهد كه در صورت بروز مشكلات در نسخه جديد، به نسخه قبلي بازگرديد.

نتيجه گيري

بكاپ گيري از سايت وردپرس يكي از مهم ترين اقدامات براي حفظ امنيت سايت و اطلاعات شماست. چه از روش هاي خودكار مانند افزونه ها استفاده كنيد و چه روش هاي دستي را ترجيح دهيد، مهم اين است كه به طور منظم از سايت خود نسخه پشتيبان تهيه كنيد. هيچ وقت نمي توان پيش بيني كرد كه چه زماني نياز به بازيابي داده ها پيدا خواهيد كرد، بنابراين بهتر است هميشه آماده باشيد. با رعايت اين نكات و استفاده از روش هاي مناسب، مي توانيد از سايت وردپرس خود در برابر هرگونه خطر احتمالي محافظت كنيد.

امتیاز:
 
بازدید:
[ ۳۰ دى ۱۴۰۳ ] [ ۱۲:۰۷:۱۰ ] [ علي ابراهيمي ]
{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :
[ ]
.: Weblog Themes By ratablog :.

درباره وبلاگ

موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت   لغو عضویت
امکانات وب