اينترنت و سئو
 
نويسندگان
مطالب تصادفی
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
چت باکس
آمار
امروز : 50
دیروز : 43
افراد آنلاین : 3
همه : 3125

CMS چيست؟

اين يك نرم افزار تحت وب است كه از طريق پنل مديريتي آن، مي توانيد محتواي سايت خود را مديريت كنيد.

CMS اختصاصي چيست؟

يك سيستم مديريت محتوا (CMS)، كه به طور دقيق بر اساس نيازها و ويژگي‌هاي يك وب‌سايت خاص طراحي و پياده‌سازي شده است.

وردپرس (WordPress) چيست؟

وردپرس، يكي از معروف‌ترين و محبوب‌ترين سيستم‌هاي مديريت محتوا است كه براي وب‌سايت‌ها قابليت اجراي ويژگي‌هاي رايج را دارد. اين سيستم از پيش نوشته شده بوده و براي استفاده عمومي مناسب است. ويژگي‌هاي پركاربردي كه در اكثر وب‌سايت‌ها استفاده مي‌شوند، توسط وردپرس قابل اجرا است و كدهاي آن نيز از پيش نوشته شده است. اگر تخصص كافي براي ساخت وب‌سايت نداريد، مي‌توانيد اين سيستم را روي هاست خود نصب كنيد و از آن استفاده كنيد. طراحان وب‌سايت قبل از هر چيزي نيازهاي شما را بررسي مي‌كنند و بر اساس آن، موارد مناسب را انتخاب مي‌كنند. اما هميشه يك سوال مطرح است: آيا مي‌خواهيد وب‌سايت خود را با وردپرس ايجاد كنيد يا از يك CMS اختصاصي استفاده كنيد؟

معمولاً پاسخ دادن به اين سؤال كمي سخت است، حتي اگر از طراحان سايت كه سؤال را مطرح كرده اند، بپرسيد كه تفاوت اين دو مورد چيست؟ به دليل تخصصي بودن موضوع احتمال اين كه توضيحي ملموس و قابل درك به شما ارائه دهند كم است.

به همين دليل ما قصد داريم در اين مقاله ابتدا با مثال هايي ساده و قابل درك براي عموم افراد كه دانش كد نويسي و طراحي سايت را ندارند، تفاوت وردپرس و CMS اختصاصي را شرح دهيم، سپس به مواردي كه كمي تخصصي هستند بپردازيم.

كاربرد CMS اختصاصي چه مواقعي است؟

براي پاسخ به اين سؤال، به مثال صفحات فلزي و اتصالشان توسط پيچ بازگرديم. فرض كنيد قطعات فلزي كه مي‌خواهيد به يكديگر متصل كنيد، داراي شكل و شمايل خاصي هستند يا قرار است تحت فشار زياد قرار بگيرند. در اين حالت، پيچ‌هاي استاندارد موجود در بازار نمي‌توانند آن‌ها را به هم متصل كنند يا مقاومت كافي را براي تحمل فشار ندارند. بنابراين براي اتصال اين قطعات، نياز است به يك پيچ با شكل و شمايل خاص يا جنس مقاوم‌تر، مطابق با شكل و كاربرد قطعات. به همين دليل، شما ممكن است ابتدا ميله‌اي خام بخريد و از تراشكار بخواهيد طبق شكل و فرمي خاصي كه مدنظرتان است، از آن ميله پيچ بسازد.

در دنياي وب نيز همينطور است. گاهي اوقات ممكن است شما قصد راه‌اندازي وب‌سايت با ويژگي‌هاي خاصي را داشته باشيد كه وردپرس از پس آن ويژگي‌ها برنيايد. در اين مواقع، بايد از يك CMS اختصاصي استفاده كنيد.

بايد به ياد داشت كه وردپرس و افزونه‌هاي آن مي‌توانند سايت‌هاي با قابليت‌هاي عمومي مانند فروشگاه‌هاي آنلاين، سايت‌هاي خبري و بسياري از سايت‌هاي شركتي را به خوبي پشتيباني كنند. از اين رو، در صورتي كه سايت شما نياز به ويژگي‌هاي بسيار خاص و منحصر به فرد نداشته باشد و وردپرس توانايي ارائه تمام امكانات مورد نياز شما را داشته باشد، استفاده از يك CMS اختصاصي ممكن است لزومي نداشته باشد.

حال كه شما ديد كلي به دست آورده‌ايد، مي‌توانيد به طور دقيق‌تر و تخصصي‌تر وردپرس را با سيستم‌هاي مديريت محتواي اختصاصي مقايسه كنيد.

مزايا و معايب وردپرس

مزاياي CMS اختصاصي

سرعت بيشتر: در CMS اختصاصي به دليل نوشته شدن فقط كدهاي موردنياز براي وب سايت، بدون كدهاي اضافي در صفحات و ديتابيس، سرعت اجرا توسط سرور افزايش مي‌يابد و بهينه‌تر است.
امنيت بيشتر: در مقايسه با CMS هاي آماده، در CMS هاي اختصاصي كدها و قالب ها از پيش تعيين شده نيستند و تنها تيم طراح اطلاعات لازم را دارد، اين امر باعث كاهش احتمال نفوذ به سيستم مي‌شود، البته سطح امنيت بستگي به تخصص تيم طراح دارد.
امكان توسعه: در CMS اختصاصي، امكان اضافه كردن ويژگي‌هاي موردنياز براي وب سايت بدون محدوديت و در هر زماني كه نياز باشد، وجود دارد.

معايب CMS اختصاصي

  1. هزينه زياد.
  2. نياز به افراد مختلف با تخصص هاي مختلف براي طراحي CMS اختصاصي كه اين امر طبيعتاً هزينه را بالاتر مي برد.
  3. هزينه بالا پشتيباني و توسعه CMS اختصاصي.
  4. زمانبر بودن: يك سيستم مديريت محتواي كامل بايد از صفر تا صد برنامه نويسي شود، پس بديهي است كه زمان زيادي براي ساخت آن نياز باشد.
  5. نياز به تخصص براي پشتيباني: با توجه به اين كه هر CMS اختصاصي مي تواند پنل مديريت مخصوص خود را داشته باشد، پشتيبان سايت بايد اطلاعات كافي را مورد نحوه كار با آن پنل مديريت داشته باشد.

مزاياي وردپرس

  • رايگان است!
  • براي راه اندازي سايت با وردپرس زمان كمتري نياز است.
  • داراي قالب ها و افزونه هاي زيادي است كه ميتوانند طراحي ها و ويژگي هاي كاربردي به سايت اضافه كنند.
  • به دليل يكسان بودن پنل مديريت آن، افراد زيادي هستند كه بتوانند با اين پنل كار كنند، همچنين با جستجو در اينترنت مي‌توانيد به آموزش هاي جامع و رايگان در خصوص كار با وردپرس دست پيدا كنيد.

معايب وردپرس

  • امنيت كم: با توجه به open source بودن وردپرس، هركسي مي‌تواند از جزئيات كدهاي آن اطلاع پيدا كند، اين موضوع مي تواند زمينه را براي هك شدن وب سايت فراهم كند، همچنين احتمال وجود باگ هاي امنيتي در افزونه ها و قالب هاي وردپرسي كم نيست.
  • سرعت كم: وردپرس براي برآورده كردن نياز و ويژگي هاي زيادي طراحي شده است، حتي ويژگي هايي كه شما در سايت خود نيازي به آن ها نداريد، به همين دليل كدها و كوئري هاي بسيار زيادي در هسته آن وجود دارند كه موجب كاهش سرعت سايت مي شوند.
  • امكان توسعه محدود: اضافه كردن ويژگي هاي مختلف به وردپرس، محدود به افزونه هاي ساخته شده است، اگر براي ويژگي مدنظر شما افزونه اي ساخته نشده باشد، شما نمي توانيد آن ويژگي را به سايت وردپرسي خود اضافه كنيد، مگر اين كه از يك برنامه نويس كمك بگيريد تا افزونه مربوط به آن ويژگي را براي شما بسازد.

پس مي توان نتيجه گرفت انتخاب بين وردپرس و CMS اختصاصي به عوامل زيادي مثل ترافيك سايت، بودجه، محدوديت هاي زماني، ميزان اهميت امنيت در سايت، ويژگي هاي مورد نياز و... بستگي دارد.

امتیاز:
 
بازدید:
[ ۲ مرداد ۱۴۰۳ ] [ ۰۱:۱۱:۲۵ ] [ علي ابراهيمي ]
{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :
[ ]
.: Weblog Themes By ratablog :.

درباره وبلاگ

موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت   لغو عضویت
امکانات وب