اينترنت و سئو
 
نويسندگان
مطالب تصادفی
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
چت باکس
آمار
امروز : 220
دیروز : 65
افراد آنلاین : 2
همه : 18203

صاحب اينترنت و حقايقي كه شايد نميدانستيد

آيا شما هم فكر ميكنيد فردي بسيار ثروتمند، مرموز و ناشناس صاحب اصلي اينترنت است؟ يا فردي كه از مقامات بلند پايه مي باشد و قدرت بسيار زيادي دارد؟ قبل از پرداختن به جواب هاي اين سوالات بايد به اين موضوع اشاره كرد كه اينترنت احتمالا عظيم ترين سيستم خلق شده توسط بشريت مي باشد كه بيشتر از شصت سال قدمت دارد. اگر شما نيز به اين موضوعات راجع به اينترنت و صاحب آن فكر مي كنيد به شما پيشنهاد ميكنم حتما تا انتهاي اين مقاله همراه ما باشيد.

صاحب اينترنت

صاحب اصلي اينترنت چه كسي است؟

صاحب اينترنت به صورت عمومي اشاره به يك شخص خاص ندارد، زيرا اينترنت به عنوان يك شبكه جهاني از طريق ارتباط بين انواع دستگاه‌ها و شبكه‌ها از طريق ارائه دهندگان خدمات اينترنت (ISP) عمل مي‌كند. صاحبان اينترنت شامل شركت‌ها، سازمان‌ها، دولت‌ها و حتي افرادي هستند كه به عنوان ارائه دهندگان خدمات اينترنت عمل مي‌كنند و زيرساخت‌هاي اينترنت را ايجاد و مديريت مي‌كنند. به طور خلاصه، اينترنت متعلق به يك شخص خاص نيست و صاحبي كه به طور كلي مورد اشاره قرار مي‌گيرد، مي‌تواند مجموعه‌اي از افراد و سازمان‌ها باشد كه در زمينه ارائه خدمات و مديريت اينترنت فعاليت مي‌كنند.

اينترنت

پدر اينترنت و خالق www چه كسي بود؟

پدر اينترنت جهان را مي‌توان به لقب "تيم برنرز لي" (Tim Berners-Lee) نسبت داد. وي يك مهندس و عالم كامپيوتر بريتانيايي است كه در دهه 1980 نوآوري اساسي ايجاد كرد كه به شكل اينترنت كنوني معروف است. تيم برنرز لي با ايجاد زبان HTML، پروتكل HTTP و نامگذاري URL، اساس‌هاي اصلي اينترنت را بنا نهاد. بنابراين، او مي‌تواند به عنوان پدر اينترنت جهان شناخته شود.

در زمان شكل‌گيري اينترنت كنوني، تلاش‌ها و نقش ديگري نيز وجود داشت. نيكولا تسلا با ارائه تئوري سيستم بي‌سيم جهاني، مارشال مكلوهان با پيش‌بيني يك دهكده جهاني اطلاعات، و ونوار بوش با فرضيه‌ي مكانيك اينترنت، از جمله شخصيت‌هايي بودند كه در ايجاد و شكل‌گيري اينترنت نقش داشتند.

در ادامه، رابرت تيلور با ايده‌ي اجراي يك شبكه بزرگ، كه در نهايت به نام ARPANET شناخته شد، اينترنت را راه‌اندازي كرد. اين شبكه بزرگ، كه ابتدا به صورت اتصال كامپيوترها به يكديگر شكل گرفت و سپس به شبكه‌ي سوئيچيگ بسته‌هاي اطلاعات تبديل شد، پس از مدتي به اينترنت جهاني تبديل شد.

در سال‌هاي ابتدايي دهه 70 ميلادي، ري تاملينسون اولين ايميل را فرستاد و در سال 1973، رابرت كان و وينتون سرف پروتكل TCP را طراحي كردند كه امروزه از آن استفاده مي‌شود. برخي اين دو نفر را به عنوان پدر اينترنت امروز ميشناسند.

حاكمان اينترنت و درآمد اينترنت

با درك اين موضوع كه چه كساني در شكل‌گيري اينترنت نقش داشتند، مي‌توانيم بگوييم كه اينترنت بيشتر به عنوان يك مفهوم يا ايده است و نه يك اختراع فيزيكي. از اين رو، اختراع آن به يك شخص خاص واگذار نمي‌شود. اما اگر بپرسيد كه صاحب اينترنت كيست، مي‌توانيم بگوييم كه تعدادي از ارائه‌دهندگان خدمات اينترنت (ISPها) مالك بخش‌هاي اصلي زيرساخت‌هاي اينترنت هستند.

به عنوان مثال، اپراتورهاي مخابراتي مالك بخش‌هاي بزرگي از اين زيرساخت‌ها هستند. با اين حال، آنها همچنان صاحب اينترنت نيستند. هيچ دولت يا شركتي نمي‌تواند ادعا كند كه صاحب اينترنت است. در واقع، هيچكس و همه‌كس صاحب آن نيستند. چرا كه تعداد بي‌شماري از افراد در رسيدن به اينترنت نقش داشته‌اند و دارند و مي‌توانند در كيفيت و سطح دسترسي به آن تأثير بگذارند و خودشان را صاحب اينترنت مي‌دانند.

حاكمان اينترنت

صاحب داده ها كيست؟

بحث‌هاي زيادي درباره مالكيت داده‌ها در اينترنت اخيراً مطرح شده است. داده‌ها كه منابع عمده‌اي از درآمد و قدرت كنترل اينترنت هستند، مالكيت قطعي خاصي ندارند. با اين حال، مي‌توان گفت كه فرد يا شركتي كه پلتفرم توليد داده را اداره مي‌كند، احتمالاً صاحب داده‌ها به حساب مي‌آيد. اما هنوز قوانين دقيقي در اين زمينه وجود ندارد و اين موضوع به مباحث حقوقي و حقوق مالكيت فكر مي‌كند.

امتیاز:
 
بازدید:
[ ۲۱ تير ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۴۸:۵۲ ] [ علي ابراهيمي ]
{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :
[ ]
.: Weblog Themes By ratablog :.

درباره وبلاگ

موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت   لغو عضویت
امکانات وب